Datorspel

Kan datorspel vara bra för oss med autism/AST?

Många personer med autism har svårt att kommunicera med andra och att delta i sociala aktiviteter, men spel och datorspel kan erbjuda en säker och strukturerad miljö för att interagera med andra.

Genom att spela spel kan personer med autism lära sig att prata och arbeta tillsammans med andra. Dessutom kan spelande också hjälpa personer med autism att utveckla sin tankeförmåga och koordination.

Många datorspel kräver att spelarna tänker och reagerar snabbt på situationer, vilket kan hjälpa till att förbättra deras minne och förmåga att lösa problem. Spel som involverar rörelse kan också hjälpa till att förbättra motoriska färdigheter och koordination. Spelande kan också hjälpa personer med autism att reglera sina sensoriska upplevelser.

Många personer med autism kan ha svårt att hantera starka ljud och ljus, men spelande kan erbjuda en kontrollerbar miljö för att minska ångest. Sammanfattningsvis, spel och datorspel kan vara ett bra verktyg för personer med autism att förbättra sina färdigheter och delta i sociala aktiviteter på ett tryggt sätt.

Datorspel kan hjälpa personer med autism att förbättra sina sociala, kognitiva och motoriska färdigheter.

(Person med hörlurar, som spelar. AI Genererad bild)

Nyfiken?

Välkommen på Studiebesök
Nyfiken på vår kreativitet?

Vill du lära dig mera?

Mer bloggposter från våra handledare!​

(It's not fair having 12 pairs of legs med Aimee Mullins)
Individkraft
admin789

En Inspirerande Syn på Mångfald

Stockholm Göteborg Örebro Nacka Solna Järfälla För Handläggare En Inspirerande Syn på Mångfald Ett TED Talk av Aimee Mullins Idag skall vi ta del av

Lär mer »
(Developing Social Skills through Dungeons & Dragons med Jamie Flecknoe)
Individkraft
admin789

Kan spel vara utvecklande och en utbildning?

Kan spel få dig att lära dig att samarbeta och förstå andra bättre? Kan spel vara en chans att utveckla sociala färdigheter, som kommunikation och problemlösning, i en trygg och rolig miljö?Tänk om spelen kan lära oss färdigheter som kan hjälpa oss i verkliga livet?

Lär mer »
(En glad kvinna med utsträkta armar. AI Genererad bild)
Brommaplan LSS
admin789

Utskrift av bilder

Visste du att till skilnad mot gamla kameror som använde film, så blir våra bilder olika stora beroende på vilka inställningar vi har, men att vi aldrig märker det i mobilen?

Lär mer »
(Flera personer i olika åldrar och nationalitet jobbar med Cyanotopi. AI Genererad bild)
Brommaplan LSS
admin789

Vet du vad Cyanotypi är?

Häng med på en tidsresa tillbaka till 1800-talet och upptäck cyanotypins blåa underverk, och se hur du kan skapa dina egna cyanotypitryck.

Lär mer »
(Flera personer som målar, spelar musik och fåller på med digitalmedia samt fotograferar. AI Genererad bild)
Henriksborg LSS
admin789

Tidningspremiär – The Force News

Tanken att ge ut någon form av publikation har funnits länge på Individkraft. Det har pratats och viskats i kulisserna, och möjligheter har vägts mot varandra. Ska vi ha en webbtidning? Ska vi ha ett nyhetsblad?

Lär mer »

Våra aktiviteter - för meningsfullhet och utveckling!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *