Hantverket Tipsar

Vet du vad Cyanotypi är?

Vi tänkte hjälpa vårsolen att få sin underbart blå himel lite snabbare, genom att dyka in i den spännande världen av cyanotypi. En konstform som är lika gammal som fotografi självt! Häng med på en tidsresa tillbaka till 1800-talet och upptäck cyanotypins blåa underverk, och se hur du kan skapa dina egna cyanotypitryck.

**Så här gör du ett cyanotypitryck:**

  1. Blanda magiska kemikalier: Ta fram två ingredienser, ferric ammonium citrate och potassium ferricyanide. När de blandas blir de känsliga för UV-ljus.
  2. Måla på papper: Använd en pensel för att måla din blandning på ett tjockt papper. Det är som att måla med osynligt bläck!
  3. Solens kraft: Lägg blad, blommor eller vad du vill på pappret och ta ut det i solen. UV-strålarna gör att de delar som inte är täckta blir blåa.
  4. Skölj och beundra: Efter några minuter i solen, skölj pappret i vatten. Vips! Ditt konstverk med vackra blå nyanser är klart.

 

Så, nu vet du mer om cyanotypin – en cool, kreativ och historisk konstform som fortfarande fascinerar och inspirerar. Varför inte prova själv och se vad du kan skapa med lite solsken och fantasi?

(Flera personer i olika åldrar och nationalitet jobbar med Cyanotopi. AI Genererad bild)

Nyfiken?

Välkommen på Studiebesök
Nyfiken på vår kreativitet?

Vill du lära dig mera?

Mer bloggposter från våra handledare!

(It's not fair having 12 pairs of legs med Aimee Mullins)
Individkraft
admin789

En Inspirerande Syn på Mångfald

Stockholm Göteborg Örebro Nacka Solna Järfälla För Handläggare En Inspirerande Syn på Mångfald Ett TED Talk av Aimee Mullins Idag skall vi ta del av

Lär mer »
(Developing Social Skills through Dungeons & Dragons med Jamie Flecknoe)
Individkraft
admin789

Kan spel vara utvecklande och en utbildning?

Kan spel få dig att lära dig att samarbeta och förstå andra bättre? Kan spel vara en chans att utveckla sociala färdigheter, som kommunikation och problemlösning, i en trygg och rolig miljö?Tänk om spelen kan lära oss färdigheter som kan hjälpa oss i verkliga livet?

Lär mer »
(En glad kvinna med utsträkta armar. AI Genererad bild)
Brommaplan LSS
admin789

Utskrift av bilder

Visste du att till skilnad mot gamla kameror som använde film, så blir våra bilder olika stora beroende på vilka inställningar vi har, men att vi aldrig märker det i mobilen?

Lär mer »
(Flera personer i olika åldrar och nationalitet jobbar med Cyanotopi. AI Genererad bild)
Brommaplan LSS
admin789

Vet du vad Cyanotypi är?

Häng med på en tidsresa tillbaka till 1800-talet och upptäck cyanotypins blåa underverk, och se hur du kan skapa dina egna cyanotypitryck.

Lär mer »
(Flera personer som målar, spelar musik och fåller på med digitalmedia samt fotograferar. AI Genererad bild)
Henriksborg LSS
admin789

Tidningspremiär – The Force News

Tanken att ge ut någon form av publikation har funnits länge på Individkraft. Det har pratats och viskats i kulisserna, och möjligheter har vägts mot varandra. Ska vi ha en webbtidning? Ska vi ha ett nyhetsblad?

Lär mer »

Våra aktiviteter - för meningsfullhet och utveckling!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *