Kan spel vara utvecklande och en utbildning?

Två TED Talk av Jamie Flecknoe och William Collins

I dagens blogginlägg ska vi utforska hur spel, både de klassiska rollspelen som ’Dungeons & Dragons’ och moderna videospel, kan hjälpa oss att se på oss själva och andra på ett helt nytt sätt. Vi tar inspiration från Jamie Flecknoe och William Collis som båda pratar om spelens kraft.

En värld av sociala möjligheter

Jamie Flecknoe visar oss hur ’Dungeons & Dragons’ kan vara mer än bara ett spel. Det är en chans att utveckla sociala färdigheter, som kommunikation och problemlösning, i en trygg och rolig miljö.

Tänk dig att du och dina vänner tillsammans utforskar mystiska världar, bekämpar drakar och samlar skatter, samtidigt som ni lär er att samarbeta och förstå varandra bättre.

Färdigheter för framtiden

William Collis tar oss in i videospelens värld och hur de färdigheter vi lär oss där kan hjälpa oss i verkliga livet. Spel som ’Fortnite’ och ’League of Legends’ kräver snabba beslut, strategiskt tänkande och teamwork – precis de egenskaper som är värdefulla på jobbet och i andra delar av livet.

Alla har en plats

Både rollspel och videospel visar oss att oavsett vem du är eller vilka färdigheter du har, finns det en plats för dig. I spelvärlden är det våra val och handlingar som definierar oss, inte våra diagnoser eller utmaningar.

Så nästa gång du plockar upp en tärning eller tar fram kontrollen, kom ihåg att du inte bara har kul – du utvecklar också färdigheter som gör dig till en stjärna både i och utanför spelvärlden.

– Spela, utforska och väx som person – för i spelens värld är vi alla hjältar!

Vill du lära dig mera?

Nyfiken?

Välkommen på Studiebesök
Nyfiken på vår kreativitet?

Mer bloggposter med tips från Gamespace!

(Developing Social Skills through Dungeons & Dragons med Jamie Flecknoe)
Individkraft
admin789

Kan spel vara utvecklande och en utbildning?

Kan spel få dig att lära dig att samarbeta och förstå andra bättre? Kan spel vara en chans att utveckla sociala färdigheter, som kommunikation och problemlösning, i en trygg och rolig miljö?Tänk om spelen kan lära oss färdigheter som kan hjälpa oss i verkliga livet?

Lär mer »

Våra aktiviteter - för meningsfullhet och utveckling!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *