Vad autistiska personer kan lära andra om kommunikation?

Ett TED Talk av Kalen Sieja

I dagens blogginlägg ska vi utforska något riktigt spännande: vad vi kan lära oss om kommunikation från personer med autism. Vi inspireras av Kalen Siejas TEDx Talk, där de delar med sig av sina insikter och erfarenheter som en autistisk person.

Kommunikation bortom ord

Kalen Sieja visar oss att kommunikation inte bara handlar om vad vi säger, utan hur vi säger det och varför. Personer med autism kan ha unika sätt att uttrycka sig som kan verka annorlunda, men de är fulla av mening och känsla.

Varje röst är viktig

I vårt samhälle är det lätt att de mest högljudda rösterna får mest uppmärksamhet. Men Kalen påminner oss om att även de tystare rösterna har något viktigt att säga. Att lyssna till och uppskatta dessa röster kan berika våra liv och vår förståelse för varandra.

Vi har alla en plats

Oavsett om du är verbal, icke-verbal, eller någonstans däremellan, har du en plats i samhället. Dina tankar och känslor är värdefulla, och ditt sätt att kommunicera är unikt för dig.

Så nästa gång  du har en konversation, tänk på Kalens ord och var öppen för alla sätt att kommunicera. Våra olikheter i kommunikation gör våra samtal rikare och mer meningsfulla.

– Du är en del av samhällets stora konversation, och din röst räknas.

Vill du lära dig mera?

Nyfiken?

Välkommen på Studiebesök
Nyfiken på vår kreativitet?

Mer bloggposter med tips från Friskvård!

(It's not fair having 12 pairs of legs med Aimee Mullins)
Individkraft
admin789

En Inspirerande Syn på Mångfald

Stockholm Göteborg Örebro Nacka Solna Järfälla För Handläggare En Inspirerande Syn på Mångfald Ett TED Talk av Aimee Mullins Idag skall vi ta del av

Lär mer »

Våra aktiviteter - för meningsfullhet och utveckling!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *